Frequently asked questions

Novate monteringsclips passar alla kända hyllsystem som använder väggskena med konsol och hyllplan. Mest kända av dess leverantörer av dessa hyllsystem är Elfa, Lundbergs, Habo och Pelly som levererar till de större byggvaruhusen så som Bauhaus, K-Rauta, Bejer etc. men clipset passar också hyllsystem från Jula och Byggmax.

Clipset är designat så att det klara mycket hög belastning i den riktningen där det behövs. Som till exempel när du sätter en tung låda på hyllans ytterkant.

Adhesivet gör att hyllan sitter bra i sidled så att den inte glider iväg.

Trycker du på hyllan underifrån (eller slår huvudet i den när du reser dig upp) kommer hyllplanen åka upp men så fort du släpper den så kommer den falla tillbaka till sitt ursprungsläge.

Om clipset är demolerat eller att adhesivet har torkat bör clipset inte användas

Clipsen skickas i kuvert till din brevlåda och det bör ta mellan 1-3 dagar,

Har du inte monterat clipset och skyddsfilmen finns kvar finns egentligen ingen tidsbegränsning på hur länge du kan spara clipset. Om du designar on ditt hyllsytem och får clips över så rekommenderar vi att du fäster dom med adhesivet på undersidan av något hyllplan där det inte är i vägen. På så sätt så torkar inte adhesivet och du vet var du har dom till nästa gång du ska göra om.